Agrotech 2023: Sembrem coneixement, sembrem futur!

Viladecans es prepara per a acollir la primera edició de la jornada AgroTech, un esdeveniment professional que abordarà els reptes i oportunitats del sector agrícola en relació amb la tecnologia. Organitzat conjuntament per la Cooperativa Agrícola de Viladecans, Agrotech-UPC i l’Ajuntament de Viladecans, aquest esdeveniment es durà a terme el dia 14 de juny, des de les 9.00 fins a les 16.30 hores, en el recinte de l’edifici CÚBIC.

La jornada AgroTech té com a objectiu principal explorar la relació entre la innovació i la tecnologia en el sector hortícola, així com connectar el coneixement sobre les noves eines i la seva potencial contribució, amb l’experiència dels productors en el desenvolupament i validació d’aquestes tecnologies. Durant l’esdeveniment, s’abordaran temes com la sostenibilitat, les comunicacions, la producció i els mercats, el relleu generacional, la seguretat i el finançament, entre altres.

L’esdeveniment comptarà amb la participació d’experts i professionals que coneixen i estimen tots dos sectors, i que són proactius a l’hora d’identificar i respondre als reptes i necessitats del sector agrícola. S’espera que aquesta trobada propiciï un espai de confluència entre el que ja existeix i el que està per arribar.

AgroTech es proposa aconseguir diversos objectius fonamentals:

  1. Visibilitzar els reptes i oportunitats dels productors locals, així com explorar solucions viables basades en la innovació i la tecnologia.
  2. Compartir coneixements i experiències entre els diferents actors del sector, amb la finalitat de millorar la col·laboració i establir sinergies.
  3. Presentar les últimes tendències i avanços tecnològics aplicats al sector hortícola, amb l’objectiu de millorar l’eficiència i augmentar la productivitat.
  4. Promoure l’adopció de tecnologies innovadores en el sector, mostrant tant els seus avantatges i beneficis en termes de rendiment productiu, com les seves implicacions econòmiques i les possibilitats de finançament.

La iniciativa AgroTech es dirigeix a tots aquells perfils involucrats en el sector hortícola i la innovació tecnològica, com ara productors, empreses i professionals del sector AgroTech, startups, centres de recerca, estudiants i joves interessats en el sector.

Aquesta primera edició de la jornada AgroTech promet ser un espai d’aprenentatge, intercanvi i col·laboració, on els assistents podran conèixer de primera mà les últimes tendències tecnològiques i explorar oportunitats de creixement i desenvolupament en el sector agrícola. No perdi l’oportunitat de formar part d’aquest esdeveniment únic i contribuir a la transformació i millora contínua del sector hortícola a través de la tecnologia.

Conèix més informació a: https://www.viladecans.cat/ca/agrotech