BIP-TECH: Building Innovation Program

Viladecans impulsa l’emprenedoria innovadora en el sector de la construcció a través d’un programa formatiu i de preacceleració de projectes emprenedors basats en la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat.
L’objectiu principal és contribuir a la transformació del sector atenent a tres reptes: la sostenibilitat, la industrialització dels processos vinculats a la construcció, i la renovació i digitalització del sector. Aquesta iniciativa, liderada per l’ Ajuntament de Viladecans en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el cofinançament del Fons Social Europeu, s’emmarca en l’aposta per la transformació de sectors tradicionals de l’economia cap a nous reptes de futur, en línia amb la transició ecològica i la digitalització que promou l’Agenda 2030.
Què és BIP-TECH? 

BIP Tech és un programa formatiu de capacitació de persones emprenedores en l’àmbit de la construcció sostenible, que pretén identificar, impulsar i preaccelerar projectes empresarials basats en la innovació i l’aplicació de noves tecnologies amb capacitat per transformar el sector.

S’adreça a emprenedors i startups amb una idea de negoci al voltant de la construcció sostenible, intraemprenedors i professionals del sector amb interès per actualitzar-se i a estudiants de grau i màsters en temes relacionats amb la construcció.

Què ofereix als participants? 

Posa a l’abast de les persones emprenedores el suport necessari per enfortir els seus projectes empresarials mitjançant un programa de formació especialitzat, amb mentories per part de professionals experts i accés a xarxes de contactes del sector.

  • Programa formatiu de 100 hores estructurat en dos blocs temàtics: Tecnologia, innovació i nous models de negoci (60 hores) i Gestió empresarial i creació de startups (40 hores). La formació es realitzarà entre els mesos de setembre i desembre de 2023, en sessions de tarda (dimarts i dijous de 15 a 19 hores), i en format presencial i híbrid.
  • Mentories especialitzades:  60 hores de mentories, a repartir entre tots els projectes participants, amb un equip multidisciplinari d’experts en construcció sostenible, tecnologia i gestió empresarial.
  • Suport i networking: ús dels espais i serveis de l’equipament municipal Viladecans Innovació Empresarial, assessorament tècnic per part de l’equip del Servei d’Empresa i Emprenedoria, i contacte amb empreses del sector.