Descobrint el Futur en el IoT & AI Lab de Viladecans: Un Impuls Innovador per a les Empreses

En un emocionant gir cap a la innovació i la tecnologia, l’Ajuntament de Viladecans ha donat vida al IoT & AI Lab. Situat estratègicament en el cor de la comunitat, aquest laboratori està en una missió: catalitzar la sostenibilitat econòmica i fomentar l’activitat empresarial des d’una perspectiva impregnada de tecnologia i innovació. Com a part del projecte InnoDelta, el IoT & AI Lab es perfila com un far de possibilitats en l’escenari empresarial del Delta del Llobregat.

El laboratori ofereix un enfocament complet de l’economia de dades, abastant des de l’adquisició de dades fins a l’explotació intel·ligent dels mateixos mitjançant la intel·ligència artificial. La seva proposta de valor és clara i convincent, amb una àmplia gamma de serveis que cobreixen les diverses etapes de la cadena de valor. La captura de dades a través de sensors, la seva transmissió i emmagatzematge en el núvol, i la seva visualització i anàlisi mitjançant solucions de IA i panells intuïtius, conformen l’eix central del IoT & AI Lab.

 

Oferta de Serveis Integral per a Empreses

El laboratori s’erigeix com un far per a emprenedors i empreses que busquen més que simples solucions. El seu catàleg de serveis és extens i robust, dissenyat per a abordar diversos aspectes del desenvolupament empresarial:

 • Programes d’Acceleració Empresarial: Des de la gestació d’idees fins a la inversió crucial, el laboratori ofereix programes especialitzats que abasten totes les fases del cicle de vida empresarial. La validació de models de negoci, el prototipat, la validació en entorns reals i la cerca de finançament troben una llar en aquest ecosistema.
 • Laboratori de Prototip
 • at: Un espai de somni per als innovadors, aquí els conceptes cobren vida. Amb recursos tecnològics avançats i mentors experts, el laboratori és un formiguer de creació i experimentació, on les solucions IoT i les aplicacions de IA es materialitzen en prototips reals.
 • Mentoria i Networking: En el món empresarial, la saviesa compartida és inavaluable. El laboratori reuneix mentors de renom i facilita oportunitats de networking per a forjar connexions sòlides i fructíferes.
 • Espai de Treball per a Emprenedors i Empreses: Un entorn on la creativitat flueix sense restriccions, aquest espai és el bressol de les idees i l’epicentre de la col·laboració empresarial. Aquí, les aspiracions es troben amb la realitat en un gresol d’innovació.

 

Un Compromís amb la Transformació i el Creixement

El IoT & AI Lab té metes ambicioses i clares que guien la seva missió:

 • Foment de la Innovació Empresarial: El laboratori és un far que il·lumina la innovació en el teixit empresarial, convidant a empreses a explorar nous horitzons.
 • Suport a Empreses d’Alt Potencial: Les idees amb potencial exponencial troben el suport necessari per a evolucionar en l’ecosistema del laboratori.
 • Creació d’Ocupació d’Alt Valor: En un esforç per elevar l’ocupació a nous nivells, el laboratori promou la generació d’ocupacions altament qualificades.
 • Contribució a la Sostenibilitat: La cerca d’activitats emergents que impactin positivament la sostenibilitat en el Polígon Delta és un compromís constant.

 

Un Espai Redissenyat per a la Creativitat

Des de la meticulosa adequació de l’espai en l’edifici Cúbic, el laboratori ha creat un entorn propici per a la creativitat. Inspirat en el disseny de línies de metro, on cada parada representa un servei específic, el laboratori s’assembla a un mapa on cada línia condueix a noves oportunitats.

El laboratori no sols s’enfoca en tecnologia, sinó en la construcció de comunitats sòlides i connexions significatives:

 • IND+i Club: Una xarxa dinàmica que reuneix científics, empresaris i líders polítics amb un interès compartit en la innovació i la tecnologia.
 • IND+i Science: La unió del coneixement científic i la innovació impulsa la transformació cap a una societat més sostenible.
 • Comunitat Viladecans Business Hub: En el món digital, la comunicació és essencial. Aquesta comunitat en línia ofereix un espai per a l’intercanvi de coneixements i experiències entre empresaris apassionats.

 

Forjant el Futur amb Tecnologia i Col·laboració

Des de hackathons fins a mentories especialitzades, el IoT & AI Lab està compromès amb la transformació i el creixement sostenible. Aquesta iniciativa promou activament la participació de les dones en la innovació empresarial i treballa en la promoció del coneixement tecnològic en institucions educatives.

En el cor del IoT & AI Lab, trobaràs recursos per a desenvolupar i provar diverses solucions tecnològiques:

 • Objectes i Productes Electrònics: El laboratori proveeix les eines necessàries per a dissenyar i produir objectes mitjançant la tecnologia d’impressió 3D, així com el desenvolupament de projectes electrònics.
 • Projectes de IoT i Intel·ligència Artificial: Submergeix-te en l’emocionant món d’Internet de les Coses i la Intel·ligència Artificial, desenvolupant projectes innovadors i explorant noves possibilitats.

El IoT & AI Lab està en l’avantguarda de la transformació tecnològica i empresarial a Viladecans i més enllà. Aquesta plataforma d’innovació és un far de possibilitats, brindant a les ments més creatives i visionàries les eines per a esculpir el futur de manera audaç. En el IoT & AI Lab, la innovació cobra vida, les connexions es forgen i les empreses floreixen. Et convidem a unir-te a aquest emocionant viatge cap al futur empresarial en el IoT & AI Lab de Viladecans.