La InnoDeltaHACK avança amb èxit en el Delta EcoCircular Lab de Gavà

La InnoDeltaHACK va celebrar dissabte passat l’emocionant Worksession 3 en el Delta EcoCircular Lab, situat en l’edifici de la Unió de Cooperadors de Gavà. Aquesta jornada va reunir professionals i entusiastes de la sostenibilitat i la innovació amb el propòsit d’impulsar solucions circulars en benefici del medi ambient.

L’esdeveniment va començar amb una càlida benvinguda, seguida per una presentació de Míriam González, Coordinadora de la Unió de Cooperadors de l’Ajuntament de Gavà. González va delectar als assistents amb la història i el propòsit de l’edifici Unió de Cooperadors, que s’ha convertit en un referent de sostenibilitat i desenvolupament circular en el municipi.
A continuació, Isabel Pérez, representant de l’Ajuntament de Gavà, va submergir als participants en el fascinant món de l’EcoCircular Lab. Amb la seva presentació, es van endinsar en un espai on la innovació i la sostenibilitat es fusionen per a impulsar solucions circulars en benefici del medi ambient.

La jornada va continuar amb una inspiradora ponència a càrrec de Joan Ortuño, soci director de Cerveris Consulting, S.L. Ortuño va emfatitzar la importància de la sostenibilitat i l’economia circular, compartint valuoses idees i perspectives per a promoure un futur més sostenible en el territori Delta del Llobregat.

Per a enriquir encara més els coneixements dels assistents, Valeria Olivari Palacios, Assessora en Sostenibilitat, ODS i Economia Circular, va oferir una píndola formativa sobre la integració de la sostenibilitat en els projectes d’innovació. Els seus consells i enfocaments, recolzats per la seva experiència a Xile, van ajudar els participants a comprendre com poden impulsar projectes innovadors que promoguin la sostenibilitat en totes les seves facetes.

A més, els participants van tenir l’oportunitat de realitzar un taller pràctic de reformulació de productes de grans marques per a convertir-los en sostenibles, guiats per Valeria Olivari Palacios. L’exercici va resultar en la generació de grans idees que van destacar el potencial innovador dels assistents.

Després d’un intens matí d’aprenentatge, els participants van tenir l’oportunitat d’explorar l’EcoCircular LAB en una visita a la seva planta -1. Allí, es van meravellar amb les tecnologies i tallers circulars implementats en aquest espai. Aquesta experiència única va deixar a tots amb una visió renovada sobre el futur sostenible que pot construir-se si s’ensenyen aquestes pràctiques des de l’escola.

Durant el coffee break, els assistents es van connectar i van compartir idees, fomentant la col·laboració i l’intercanvi de coneixements. La Worksession 3 va finalitzar amb dinàmiques de treball en equip i mentories enriquidores perquè els participants puguin continuar avançant en les solucions que estan desenvolupant per als reptes de la InnoDelta HACK.

El projecte va demostrar una vegada més el seu compromís amb la sostenibilitat i la innovació en reunir experts i entusiastes en un espai d’aprenentatge i col·laboració. Aquests esdeveniments són fonamentals per a promoure el desenvolupament de solucions circulars i fomentar un futur més sostenible en el territori Delta del Llobregat.

Amb la conclusió de la worksession 3, la InnoDeltaHACK ha superat tres de les quatre sessions d’aquesta emocionant hackathon. Els equips participants estan cada vegada més prop d’aconseguir els seus propòsits i presentar les seves solucions innovadores.

Dissabte que ve 1 de juliol es durà a terme l’última sessió, en la qual es culminarà aquest esdeveniment. Serà una jornada emocionant en la qual els equips presentaran les solucions, demostrant el talent i la creativitat que han posat en pràctica durant aquesta experiència única. L’ambient d’expectació és palpable i tots esperen amb entusiasme el desenllaç de la InnoDeltaHACK, que sens dubte deixarà empremta en l’impuls de la sostenibilitat de la logística en el territori Delta del Llobregat.